Plats: Lidingö
År: 2021-2023
Beställare: Privat
Omfattning: Villa 12 rok à 350 kvm

Denna enplansvilla med källare byggd 1969 har fått ett gediget men varsamt lyft av en tillkommande övervåning ochinvändig totalrenovering, där vi har agerat inredningsarkitekt.

Med en yta på totalt 500 kvm, har beställaren haft önskemål om funktioner som gjort denna villa till ”extra allt”. Här finns gym, allrum med pentry, takterass, bastu med sjöutsikt och walk-in-closets. Vi har inkorporerat moderna funktioner och samtidigt bevarat många vackra originaldetaljer från byggåret, så som huvudentrépartiet och den stora murade öppna spisen.

 

Det mest framträdande interiöra greppet är golvens möten, som fungerat som en tydlig röd tråd genom hela projektet. Ingenting har lämnats åt slumpen, där varje planka haft sitt individuella mått. Golven fortsätter in i varandra på olika sätt mellan rummen: golvplattor i natursten kommer ut från badrum och wc, och trägolven i samtliga rum byter kontinuerligt riktning. Ett gediget arkitektarbete som tillsammans med ett fantastiskt hantverk skapat ett välarbetat och levande golv.

Interiören genomsyras av naturmaterial i trä och sten tillsammans med en lugn bas i ljusa kulörer, med uppiggande kulörta inslag så som kornblått kök och tvättstuga i gult infärgad mdf, med en vacker havsutsikt som kuliss.

Team: Lisette Billstein, Alexandra Sidgwick