Jerker Larsson

Chefsarkitekt, VD
Delägare

Telefon: 08-702 60 80
Mobil: 073-045 60 80 jerker@larssonark.se

Jerker Larsson tog över som ägare efter sin far 2003. Han är utbildad på Inst. för arkitektur, KTH i Stockholm och har även gått Restaureringslinjen på Kungliga Konsthögskolan. Innan BLP arbetade han på Bengt Hidemark Arkitektkontor i tre år.

Jerker är en social och energisk person som hinner med dubbelt så mycket som andra under samma tid.

Lis Kjær

Chefsarkitekt
Delägare

Telefon: 08-702 60 85
Mobil: 070-442 14 48 lis@larssonark.se

Lis är utbildad på Arkitektskolen i Århus och har sedan 2003 varit verksam i Sverige. Hon har tidigare jobbat på Årstiderne Arkitekter och Sweco Architects, båda i Stockholm. Hon kommer från en släkt av murare och murmästare och hennes hjärta klappar för tegel.

Utöver jobbet är hennes stora intresse musik.

Lisette Billstein

Chefsarkitekt
Delägare

Telefon: 08-702 60 87
Mobil: 072-395 00 11 lisette@larssonark.se

Lisette kom till Larsson Arkitekter 2018 och blev delägare 2022.
Hon arbetar mycket med kontorsanpassningar, både mot fastighetsägare och hyresgäster, men har även många projekt tillsammans med privatpersoner som vill ha hjälp med sina hus, lägenheter eller sommarbostäder.

Hon har kompetens inom både arkitektur och inredning, och de roligaste projekten innefattar båda delar.

Lisette har vuxit upp i byggbranschen och tycker att ett nära samarbete med byggare är självklart, vilket också ger kunden det bästa resultatet.

På fritiden blandar hon tvåbarns-stress med yoga-lugn, slänger in en massa mingel och umgänge med goda vänner och toppar det med avslappnande resor till sommarstugan i Dalarna.

Monica Stone

Inredningsarkitekt
Konsult

Telefon:
Mobil: 070-237 05 50 monica@larssonark.se

Monica är Inredningsarkitekt utbildad på Konstfackskolan i Stockholm med lång erfarenhet av att leda inredningsprojekt i olika skeden av varierande program och storlekar. Med stor förståelse för projektens komplexitet vad gäller behov, gestaltning, kreativa lösningar och ekonomiska ramar skapas förutsättningar för hög kvalité.

Monica är specialist på färgsättning och har medverkat i flera projekt där färg och ljus ska fungera som orienteringshjälp och rumsskapare. Detta både i stora komplicerade kontorsbyggnader och i mindre enheter som lägenheter, daghem och äldreboenden. Monica har även arbetat med flera myndigheter och beställare med höga krav på säkerhet och även med fastigheter med antikvariska och kulturhistoriska krav. Att ta vara på det redan byggda och tillverkade är en självklarhet för Monica.

Patricia Buske

Patricia är utbildad ekonom och har arbetat inom yrket under hela sitt yrkesverksamma liv.

Hon är även auktoriserad redovisningskonsult inom SRF samt diplomerad löneadministratör.

Patricia började hos oss på Larsson Arkitekter hösten 2022.

 

På fritiden umgås hon med sina barn och varvar ner genom att sitta vid datorn och skriva, drickandes en god kopp kaffe.

Lotta Quiroga

Uppdragsledande
arkitekt
Kvalitetsansvarig

Telefon: 08-702 60 73
Mobil: 070-277 57 46 lotta@larssonark.se

Lotta Quiroga är utbildad på Institutionen för Arkitektur på KTH i Stockholm och har även gått en ettårig postmasterkurs på Kungliga Konsthögskolan i Arkitektur – Resources vid Mejan Arc. Efter en längre tids utlandsvistelse återvände hon till Sverige där hon efter ett par år hos UN Arkitekter landade hos Larsson Arkitekter.

Hon arbetar gärna med komplexa projekt, både stora och små, från analys i tidiga skeden till projektering och uppföljning under utförandefasen.

Lotta har ett aktivt förflutet inom bistånd, brinner för textila hantverk och simmar gärna på öppet vatten.

Marylou Musat

Arkitekt
Kontorsansvarig

Telefon: 08-702 60 95
Mobil: 079-063 15 83 mary@larssonark.se

Marylou tog sin masterexamen i arkitektur juni 2018 på KTH Arkitekturskolan.

Fritiden spenderas bäst med familj och vänner, gärna med god mat och dryck. Har ett stort intresse för stickning.

Hanna Cronholm

Arkitekt
Hållbarhetsansvarig

Telefon: 08-702 60 79
Mobil: 079-063 15 81 hanna@larssonark.se

Hanna är kontorets hållbarhetsansvariga och brinner extra för Larsson Arkitekters engagemang inom miljö- och hållbarhetsfrågor.

Hanna är utbildad på Arkitekturskolan på KTH och tog kandidatexamen 2014. Masterstudierna ägnade hon åt att utforska miljö- och hållbarhetsfrågor samt strategier mot socialt utanförskap. Tidigare har hon praktiserat på Linköpings kommun inom detaljplanering samt arbetat många år inom handel och service.

När Hanna är ledig passar hon på att snickra på 40-talsradhuset hemma i Linköping eller fångar första snön under skidorna i Åre. Arkitektur och höga fjäll – en oslagbar kombination enligt Hanna!

Héctor Lindström

Arkitekt
BIM-ansvarig

Telefon: 08-702 60 89
Mobil: 079-063 15 84 hector@larssonark.se

Héctor kommer från Madrid, där han läste arkitektur på Alcalá de Henares Universitetet och fick sin första arkitekterfarenhet hos CyP Arquitectos. När han var klar med sin masterexamen flög han till Leeds, där han jobbade på GWP Architecture under ett och ett halvt år. Efter det landade han hos Larsson Arkitekter i Stockholm, staden han var född i. Héctor har alltid varit intresserad av att lära sig från traditionell byggnadskonst som använder naturliga och lokala material som lera, halm, vass och kalk m.m.

Om du inte får tag i honom på jobbet eller hemma kan du nog hitta honom hängande från nån klättervägg, på någon danskurs, eller strövande i skogen bland sten och träd där han trivs bäst.

 

Joakim Rudgård

Arkitekt
BIM-strateg

Telefon: 08-702 60 71
Mobil: 072-142 17 10 joakim@larssonark.se

Joakim är utbildad på KTH och har varit verksam som arkitekt sedan 2008. Han har dessförinnan, bland annat, läst litteraturvetenskap.

Joakim är tillbaka på Larsson Arkitekter efter tre år som planarkitekt på Östersunds kommun. Utöver tidigare erfarenhet på Larsson Arkitekter har Joakim även arbetat hos Albert France-Lanord Architects och på Retailbyrån Workshop. De olika jobben har tillsammans givit honom bred erfarenhet av arkitektur och samhällsplanering. I alla skalor och skeden, från inredning, möbeldesign och villor till flerbostadshus samt planering av nya stadsdelar. Han bemästrar allt från tidiga idéskisser till bygghandling och BIM-projektering.

Han älskar fjäll, natur och skidåkning, men även stilla familjeliv med mat och dryck.

Pedro Orenes García

Arkitekt
Certifierad KA

Telefon: 08 - 702 60 74
Mobil: 073 - 868 28 37 pedro@larssonark.se

Pedro har en masterexamen från EPSA Alicante i Spanien och har även gått en ettårig postmasterkurs på Kungliga Konsthögskolan i Arkitektur- Resources vid Mejan Arc.

Han har erfarenhet som arkitekt i olika länder och har jobbat med komplexa och tvärvetenskapliga projekt. Hans övertygelse är att god arkitektur överlever och dålig gör det inte. Han har dessutom jobbat med de första ”Råa projekten” i Sverige.

Sedan han var liten har han varit i kontakt med byggbranschen. Hans morfar var mästarsnickare och hans far byggnadsingenjör. Han har jobbat i Sverige sedan 2013 och han brinner för att förverkliga byggnader och deltar gärna från affärsidé fram till utförandeskede.

När Pedro inte jobbar fokuserar han på kultur, friluftsliv och musik.

Josefine Prescott

Arkitekt

Telefon: 08-702 60 82
Mobil: 079-063 15 82 josefine@larssonark.se

Josefine började arbeta på Larsson Arkitekter hösten 2017. Tidigare har hon praktiserat och arbetat på Equator Stockholm och innan dess har hon arbetat som kommunikatör på Åhléns.

Josefine utbildade sig till arkitekt på KTH Arkitekturskolan och tog sin masterexamen i Arkitektur våren 2017. Hon fick hederspris för sitt masterprojekt där hon bland annat undersökte hur fysiska modeller i olika skalor kan projicera och påverka känslor.

Josefine arbetar gärna med koncept och tidiga skeden, men framför allt med rum och inredning. Hon brinner för att ta fram koncept med material, färg, form och inredning som representerar brukaren. Återbruk och hållbarhetstänk är viktigt för Josefine och hon ser det som en positiv utmaning att ta vara på det som finns.

På fritiden älskar hon att vistas ute i naturen, umgås med familj och vänner över god mat och dryck, resa, lyssna på musik, dansa, renovera och att kreera i sin hantverkstudio.

Vittoria Albertini

Arkitekt

Telefon: 08-702 60 76
Mobil: 079-063 15 80 vittoria@larssonark.se

Vittoria är utbildad vid Politecnico di Milano, där hon år 2014 tog sin masterexamen i Arkitektur. Året därpå tog hon sin andra masterexamen i Sustainable Urban Planning and Design vid KTH i Stockholm. Vittoria har arbetat i både Stockholm och Milano, innan hon i April 2018 började på Larsson Arkitekter.

När Vittoria inte är på upptäcktsfärd i världen, gör hon kreativa aktiviteter eller är med sin hund.

Andrea Gomez Cobos

Arkitekt

Telefon: 08-702 60 92
andrea@larssonark.se

Andrea kommer från Barcelona där hon utbildade sig inom arkitektur på Universitat Politecnica de Catalunya.
Hon läste även på Politecnico di Milano, Italien i ett år genom Erasmus utbytesprogram.
Andrea har erfarenhet både från arkitektkontor i Spanien och Sverige. Hon kommer senast från OWC Arkitekter och började hos Larsson Arkitekter maj 2021.

När Andrea inte jobbar gillar hon att resa och upptäcka nya platser samt umgås med familj och vänner.

Alexandra Sidgwick

Arkitekt


Mobil: 073-598 82 26 alexandra@larssonark.se

Alexandra är framför allt uppvuxen i Stockholm men också influerad av sina franska rötter. Hon arbetade flera år som butikschef och inredare parallellt med arkitektutbildningen på KTH, där hon tog examen 2020. Efter utbildningen ritade hon trävillor hos en småländsk husleverantör innan hon började hos oss på Larsson Arkitekter 2022.

Vid sidan av arbetet pågår ständiga renoveringsprojekt hemma i villan och ute i trädgården. Hon kopplar gärna av med vänner och god mat eller ute i skogen på hundpromenader.