Jerker Larsson

Chefsarkitekt
Företagsledare

Telefon: 08-702 60 80
Mobil: 073-045 60 80 jerker@larssonark.se

Jerker Larsson tog över som ägare efter sin far 2003. Han är utbildad på Inst. för arkitektur, KTH i Stockholm och har även gått Restaureringslinjen på Kungliga Konsthögskolan. Innan BLP arbetade han på Bengt Hidemark Arkitektkontor i tre år.

Jerker är en social och energisk person som hinner med dubbelt så mycket som andra under samma tid.

Lis Kjær

Chefsarkitekt
Delägare

Telefon: 08-702 60 85
Mobil: 070-442 14 48 lis@larssonark.se

Lis är utbildad på Arkitektskolen i Århus och har sedan 2003 varit verksam i Sverige. Hon har tidigare jobbat på Årstiderne Arkitekter och Sweco Architects, båda i Stockholm. Hon kommer från en släkt av murare och murmästare och hennes hjärta klappar för tegel.

Utöver jobbet är hennes stora intresse musik.

Birgitta Zeidlitz

Kamrer

Telefon: 08-702 60 72
Mobil: 070-559 22 05 birgitta@larssonark.se

Birgitta är en hejare på siffror. Hon har hållit på med redovisning hela sitt arbetsliv. 1986 började hon på Larsson Arkitekter och har sedan dess haft makten över företagets pengar.

När hon inte jobbar eller tar hand om sitt fina hus på landet, har hon fullt upp med alla sina fritidsintressen. Hon gillar att fjällvandra, spela golf och dansa gammeldans.

Lotta Quiroga

Uppdragsledande
arkitekt
Kvalitetsansvarig

Telefon: 08-702 60 73
Mobil: 070-277 57 46 lotta@larssonark.se

Lotta Quiroga är utbildad på Institutionen för Arkitektur på KTH i Stockholm och har även gått en ettårig postmasterkurs på Kungliga Konsthögskolan i Arkitektur – Resources vid Mejan Arc. Efter en längre tids utlandsvistelse återvände hon till Sverige där hon efter ett par år hos UN Arkitekter landade hos Larsson Arkitekter.

Hon arbetar gärna med komplexa projekt, både stora och små, från analys i tidiga skeden till projektering och uppföljning under utförandefasen.

Lotta har ett aktivt förflutet inom bistånd, brinner för textila hantverk och simmar gärna på öppet vatten.

Lisette Billstein

Uppdragsansvarig arkitekt

Telefon: 08-702 60 87
Mobil: 072-395 00 11 lisette@larssonark.se

Lisette flyttade från Skåne för att utbilda sig till arkitekt på KTH Arkitekturskolan och tog sin examen 2010. Stannade kvar i Stockholm och kom till Larsson Arkitekter hösten 2018. Innan dess har hon arbetat hos GWSK Arkitekter och Satellit Arkitekter. Hon jobbar mycket och gärna med kontorsanpassningar med fokus på inredning och tycker att de roligaste projekten är när hon får följa projektet från första skiss till färdigt inredda lokaler. Har vuxit upp i byggbranschen och talar flytande bygg-lingo.

På fritiden blandar hon tvåbarns-stress med yoga-lugn, slänger in en massa mingel och umgänge med goda vänner och toppar det med avslappnande resor till sommarstugan i Dalarna.

Joakim Rudgård

Arkitekt

Telefon: 08-702 60 71
Mobil: 072-142 17 10 joakim@larssonark.se

Joakim är utbildad på KTH och har varit verksam som arkitekt sedan 2008. Han har dessförinnan, bland annat, läst litteraturvetenskap.

Joakim är tillbaka på Larsson Arkitekter efter tre år som planarkitekt på Östersunds kommun. Utöver tidigare erfarenhet på Larsson Arkitekter har Joakim även arbetat hos Albert France-Lanord Architects och på Retailbyrån Workshop. De olika jobben har tillsammans givit honom bred erfarenhet av arkitektur och samhällsplanering. I alla skalor och skeden, från inredning, möbeldesign och villor till flerbostadshus samt planering av nya stadsdelar. Han bemästrar allt från tidiga idéskisser till bygghandling och BIM-projektering.

Han älskar fjäll, natur och skidåkning, men även stilla familjeliv med mat och dryck.

Gustav Knochenhauer

Arkitekt
IT-ansvarig

Telefon: 08-702 60 94
Mobil: 079 - 068 26 25 gustav@larssonark.se

Gustav går sedan 2011 arkitektutbildningen vid KTH och är på kontoret sedan 2015. Han har tidigare ägnat några år åt humaniorastudier vid Stockholms Universitet och har jobbat med vin och mat på olika sätt.

När han inte ägnar sig åt arkitektur är det huvudsakligen matlagning, läsning och resande till olika konstevenemang runt om i Europa som gäller.

Filippa Stålhane

Arkitekt
Konsult


filippa@larssonark.se
Hanna Granholm

Arkitekt
Hållbarhetsansvarig

Telefon: 08-702 60 79
Mobil: 079-063 15 81 hanna@larssonark.se

Hanna är kontorets hållbarhetsansvariga och brinner extra för Larsson Arkitekters engagemang inom miljö- och hållbarhetsfrågor.

Hanna är utbildad på Arkitekturskolan på KTH och tog kandidatexamen 2014. Masterstudierna ägnade hon åt att utforska miljö- och hållbarhetsfrågor samt strategier mot socialt utanförskap. Tidigare har hon praktiserat på Linköpings kommun inom detaljplanering samt arbetat många år inom handel och service.

När Hanna är ledig passar hon på att snickra på 40-talsradhuset hemma i Linköping eller fångar första snön under skidorna i Åre. Arkitektur och höga fjäll – en oslagbar kombination enligt Hanna!

Pedro Orenes García

Arkitekt

Telefon: 08 - 702 60 74
Mobil: 073 - 868 28 37 pedro@larssonark.se

Pedro har en masterexamen från EPSA Alicante i Spanien och har även gått en ettårig postmasterkurs på Kungliga Konsthögskolan i Arkitektur- Resources vid Mejan Arc.

Han har erfarenhet som arkitekt i olika länder och har jobbat med komplexa och tvärvetenskapliga projekt. Hans övertygelse är att god arkitektur överlever och dålig gör det inte. Han har dessutom jobbat med de första ”Råa projekten” i Sverige.

Sedan han var liten har han varit i kontakt med byggbranschen. Hans morfar var mästarsnickare och hans far byggnadsingenjör. Han har jobbat i Sverige sedan 2013 och han brinner för att förverkliga byggnader och deltar gärna från affärsidé fram till utförandeskede.

När Pedro inte jobbar fokuserar han på kultur, friluftsliv och musik.

Josefine Prescott

Arkitekt

Telefon: 08-702 60 82
Mobil: 079-063 15 82 josefine@larssonark.se

Josefine tog sin masterexamen i arkitektur juni 2017 på KTH Arkitekturskolan. Till hösten samma år började hon arbeta på Larsson arkitekter.

På fritiden älskar hon att vistas ute i naturen, resa och dansa.

Héctor Lindström

Arkitekt
CAD-ansvarig

Telefon: 08-702 60 89
Mobil: 079-063 15 84 hector@larssonark.se

Héctor kommer från Madrid, där han läste arkitektur på Alcalá de Henares Universitetet och fick sin första arkitekterfarenhet hos CyP Arquitectos. När han var klar med sin masterexamen flög han till Leeds, där han jobbade på GWP Architecture under ett och ett halvt år. Efter det landade han hos Larsson Arkitekter i Stockholm, staden han var född i. Héctor har alltid varit intresserad av att lära sig från traditionell byggnadskonst som använder naturliga och lokala material som lera, halm, vass och kalk m.m.

Om du inte får tag i honom på jobbet eller hemma kan du nog hitta honom hängande från nån klättervägg, på någon danskurs, eller strövande i skogen bland sten och träd där han trivs bäst.

 

Vittoria Albertini

Arkitekt

Telefon: 08-702 60 76
Mobil: 079-063 15 80 vittoria@larssonark.se

Vittoria är utbildad vid Politecnico di Milano, där hon år 2014 tog sin masterexamen i Arkitektur. Året därpå tog hon sin andra masterexamen i Sustainable Urban Planning and Design vid KTH i Stockholm. Vittoria har arbetat i både Stockholm och Milano, innan hon i April 2018 började på Larsson Arkitekter.

När Vittoria inte är på upptäcktsfärd i världen, umgås med vänner över god mat.

Andrea Gomez Cobos

Arkitekt

Telefon: 08-702 60 92
andrea@larssonark.se

Andrea kommer från Barcelona där hon utbildade sig inom arkitektur på Universitat Politecnica de Catalunya.
Hon läste även på Politecnico di Milano, Italien i ett år genom Erasmus utbytesprogram.
Andrea har erfarenhet både från arkitektkontor i Spanien och Sverige. Hon kommer senast från OWC Arkitekter och började hos Larsson Arkitekter maj 2021.

När Andrea inte jobbar gillar hon att resa och upptäcka nya platser samt umgås med familj och vänner.

Marylou Musat

Arkitekt
Föräldraledig

Telefon: 08-702 60 95
Mobil: 079-063 15 83 mary@larssonark.se

Marylou tog sin masterexamen i arkitektur juni 2018 på KTH Arkitekturskolan.

Fritiden spenderas bäst med familj och vänner, gärna med god mat och dryck. Har ett stort intresse för stickning.

Faiza Bano Khan

Arkitekt
Föräldraledig

Telefon: 08-702 60 91
faiza@larssonark.se

Faiza gick sin utbildning på Architectural Association i London och KTH. Hon har arbetat på Elindersten Arkitekter, Semrén & Månsson Arkitekter och Winroth Arkitekter.
Hon har erfarenhet att jobba med kontor, inredning, bostäder och kulturhistoriska miljöer.
Innan sina arkitektstudier har hon studerat Statsvetenskap A, gått på Konstskolan, Nyckelviksskolan och har en dansbakgrund.

Faiza har intresse för byggnadsvård och restaurering och åker gärna på byggnadsvårdsläger. Utöver det ägnar hon sig åt stads- och terrassodling, håller i middagsbjudningar, fabulerar med äldre söderbönor i bokklubben och måhända går en kurs i konsthantverk eller matlagning.

Prince Aboagye

Arkitekt

Telefon: 08-702 60 75
Mobil: 073 - 748 18 74 prince@larssonark.se

Prince är utbildad på Chalmers School of Architecture och tog examen 2021.

Han har en magisterexamen i Arkitektur (MArch) från Ghana och en magisterexamen i arkitektur och planering i hållbarhet från Chalmers. Han har tidigare praktiserat på Ripellino Arkitekter i Stockholm.

Prince stora intressen är musik, natur och träning.

Luxsika Lunla

Arkitekt

Telefon: 08-702 60 95
Mobil: 079-063 02 03 luxsika@larssonark.se

Luxsika är utbildad på Sheffield Hallam University i norra England. Efter sin utbildning flyttade hon till London och började arbeta som arkitekt. Hon tog sin masterexamen på London Metropolitan University 2016 och blev kvalificerad som RIBA Part 3 arkitekt vid University of Westminster 2018. Hon flyttade till Stockholm 2019 och kom till Larsson Arkitekter hösten 2021. Innan dess har hon arbetat hos RMA Architects och Turner i London.

När Luxsika inte jobbar älskar hon att resa utomlands och äta god mat. Hon tycker också mycket om keramik och matlagning.

Hanna Nomi Östlund

Arkitekt

Telefon: 08-702 60 84
Mobil: 072-279 10 13 nomi@larssonark.se

Nomi har studerat Arkitektur på Chalmers Universitet och tog sin masterexamen 2017. Hon arbetar gärna med bostäder och planlösningar. Alternativa boendeformer intresserar henne och hennes examensarbete handlade om kollektivhus och delandegemenskap. Senast arbetade hon på Arkitektbyrån Design i Göteborg och började hos Larsson Arkitekter i februari 2022.

Nomi gillar att teckna och skapa. Hon tatuerar även handpoke och mixar musik att dansa till. Yoga och naturen är viktigt för henne och hon spenderar mycket tid hemma på gården utanför Järna.

Alexandra Sidgwick

Arkitekt


Mobil: 073-598 82 26 alexandra@larssonark.se

Alexandra är framför allt uppvuxen i Stockholm men också influerad av sina franska rötter. Hon har alltid varit en kreativ mångsysslare och arbetat flera år i inredningsbranschen parallellt med arkitektutbildningen på KTH, där hon tog examen 2020. Efter utbildningen ritade hon trävillor hos en småländsk husleverantör innan hon började hos oss på Larsson Arkitekter.

Vid sidan av arbetet finns nästan alltid något renoveringsprojekt i gång. Hon kopplar gärna av med vänner, mat och naturupplevelser.

Du?

Hör av dig!


Vi söker en arkitekt med minst 3 års erfarenhet från Sverige och med ArchiCAD som rit-verktyg. Du har intresse av och/eller erfarenhet från inredningsuppdrag eller hyresgästanpass-ningar. Erfarenhet från projektering i Sverige.

Larsson Arkitekter är ett företag med rötter i slutet av 50-talet och med drygt 2000 genomförda uppdrag. Vi sitter i Lumafabriken i Hammarby Sjöstad och är för närvarande 18 medarbetare.
En av våra styrkor är den goda stämningen och sammanhållningen på kontoret, vilket speglas i våra uppdrag och vårt förhållningssätt till våra många återkommande kunder.

Du ska behärska svenska flytande i skrift och tal. Du är som person lyhörd, självgående och social.
Du har sinne för gestaltning och kan förmedla dina idéer i både skisser och tekniska ritningar.
På grund av den pågående pandemin jobbar vi för närvarande hemifrån, det finns dock möjlighet att jobba från kontoret.

Välkommen att skicka din ansökan till lis@larssonark.se

För mer information kontakta:
Lis Kjær, mobil: 070-442 14 48
www.larssonark.se