Rimsjöhöjden

Plats: Nykvarn
År: 2016–2017
Beställare: FB Bostad
Omfattning: 22 radhus

Natursköna Rimsjöhöden erbjuder närhet till naturen såväl som till storstaden. Orten är belägen i Nykvarn som ligger ca 1,5 mil från Södertälje och en halvtimme från Stockholm City med kollektivtrafik.

Nykvarn har anor från sent 1500-tal och var då ett välkänt brukssamhälle. På uppdrag av FB-bostad har vår vision varit att återskapa områdets lantliga karaktär i ett bostadsområde om 6 radhuslängor (22 lägenheter i två plan). Husen är uppförda i sörmländsk stil med faluröd träpanel och sadeltak med röda takpannor i tegel. Detta för att anknyta till närliggande områden och platsens historik. Byggnaderna är försedda med stora uteplatser och gräsytor.

Området erbjuder ett boende med närhet till skog och sjö (Rimsjön). I närområdet finns ytor för gemensamma aktiviteter som midsommarfirande eller bollspel.

Plan

Bostaden garanterar en hög standard och kvalité. Samtidigt blir den med sina väldisponerade 110 kvm ett ekonomiskt och rimligt alternativ för stora och små familjer.

För barnfamiljen finns det gott om lek- och friytor i närvaro av skog, istidsjöar och rullstensåsar. På entréplan finns hall, kök, sovrum och ett vardagsrum som öppnar mot en uteplats.

Övervåningen är inredd med sovrum
(antal kan justeras efter önskemål) samt ett allrum.

Team: Lis Kjær, Ann Djupa