Kronobergsbadet

Plats: Kv Kronoberg, Kungsholmen, Stockholm
År: 2006
Beställare: Specialfastigheter
Omfattning: ca 1 300 kvm

Kronobergsbadet är en simhall belägen i polishuset på Bergsgatan 58. Det är en rekreationsplats och träningslokal för alla som arbetar i kvarteret Kronoberg och en oas för allmänheten med möjlighet till motionssim, simskola, bad och lek samt vattengymnastik.

Kronobergsbadet invigdes 1976 då kvarterets stora tillbyggnad av tre lamellhus för rikspolisstyrelsen stod färdigt. År 2006 var det dags att totalrenovera anläggningen efter många års nyttjande. Larsson Arkitekter fick uppdraget att ta fram arkitekthandlingar och samordna renoveringen.

Bassänghall och omklädningsrum totalrenoverades med byte av alla ytskikt och det mesta av installationer, inredning och utrustning.

Ladda ner pdf

Omfattande renovering

Simhallens betongbalkar vitaliserades. Mellan TT-kassetterna monterades fukttåliga och vita träullsplattor för att förbättra ljudmiljön. Glastaket och glaslanterninen renoverades och nya värmeisolerande glas monterades.

Omklädningsrummen fick nya omklädningsskåp på uppbyggd sockel. Ny belysning med släpljus, downlights i tak och LED-belysning i bassängen ger möjlighet att ljussätta simhallen för olika ändamål.

Förråd

Nya förråd i simhallen tillskapades genom att delar av hallens avskiljande glaspartier ersattes med skåp med skjutluckor i teak. Här kan all utrustning och alla redskap förvaras som tidigare gav ett stökigt intryck i simhallen.

I alla val av material och lösningar är det viktigt att underlätta städning och att klara åldrande i den fuktiga miljön. Att simhallen kan hållas fräsch är viktigt trivsel och välbefinnande.

Team: Jerker Larsson, Christer Hagen, Hans Spolén, Anki Sankell