Hammarby Klubbhus

Plats: Årsta, Stockholm
År: 2014
Beställare: Hammarby Fotboll AB
Omfattning: 1600 kvm

I oktober 2015, ritade vi ett bygglov åt Hammarby IF för ett nytt och toppmodernt klubbhus invid den nya konstgräsplanen på Årsta IP.

Klubbhuset ska innehålla en träningsanläggning för bla. de juniora såväl som de seniora elitlagen inom klubben – Hammarby Akademi och Hammarby Fotboll. Vårt mål med byggnadsförslaget var att hjälpa klubben i sin strävan att rusta upp, förnya och öka anläggningens kapacitet för sina spelare.  En av fördelarna med den nya byggnaden blir att träningslokaler, omklädningsrum, samlingslokaler, gym och  kansli samlas under ett och samma tak.

På så vis effektiviserar man platsen och de spridda småbyggnaderna kan rivas och ge plats för en länge efterlängtad parkeringsplats.

Team: Jerker Larsson, Martin Meyer

Nya nivåer

En uppvärmd konstgräsplan och en fräsch träningsanläggning inomhus gör det möjligt för klubbens lag att träna året runt. En förutsättning för att kunna ta spelarna till nya nivåer.

Klubbhuset har flera ingångar från dess båda plan, detta underlättar och hanterar den stora rörelse som finns där till följd av byggnadens många olika användningsområden.

Det nedre planet i klubbhuset är till för att nyttjas av såväl A-laget som klubbens juniorlag, det rymmer gym, omklädningsrum, förråd för material och tvättstuga.

Via en stor glasfasad skapas en kontakt, förbindelse mellan bottenvåningen och fotbollsplanen.

Det övre planet innefattar publika funktioner som cafetéria/restaurang, klubbens kontor och administrativa centra och ett mediarum.