Plats: Lidingö
År: 2021-pågående
Beställare: Privat
Omfattning: Villa 8 rok à 250 kvm

I närheten av Kottlasjön ute på Lidingö, beläget på en höjd, byggdes denna ståtliga trävilla 1911. Detta vackra familjehem i fyra plan har genomgått en färgstark förvandling under en totalrenovering.

Vi fick i uppdrag att med bibehållen känsla från byggnadsåret ge villan en starkare karaktär interiört. Huvudentrén har återställts till dess ursprungliga läge och samtliga ytskikt har uppdaterats, inklusive renovering av badrum och kök. Vi har tagit fram ett innehållsrikt färgsättningsprogram och ritat platsbyggda möbler, såsom skräddarsydd dagbädd och flertalet garderober.

Villan genomsyras av vackra kulörer i gult, rött och blått som tillsammans med gedigna material i kalksten och trä skapat en helt ny känsla interiört.

Oxblodsröda karmar och foder kring dörrar och fönster markerar utblickarna till den vackra omgivningen och skapar en fin inramning till övriga kulörer.

I badrummen ger rundade valv hos dörröppningar, hyllor och speglar en mjukare interiör tillsammans med kulörer i grönt, rosa och gult.

Team: Lisette Billstein, Josefine Prescott, Vittoria Albertini, Alexandra Sidgwick
Samarbetspartners: Projektverkstaden, Anders Henriksson Måleri, Modern DAK, BHZ Elteknik, Inneform, Nordiska kök, Dahl Agenturer, Okko Design