Plats: Stockholm
År: 2022
Beställare: Privat
Omfattning: Lägenhet 2,5 rok à 88 kvm

En etagelägenhet på Södermalm i Stockholm fick genomgå en omvandling när vi på Larsson Arkitekter fick i uppdrag att ta fram ett nytt färgsättningsprogram, med utvald fast och lös inredning.

Fastigheten ritades på 1920-talet, och jugend-arkitekturen genomsyrar hela byggnaden med en mängd välbevarade originaldetaljer. Lägenheten fördelar sig på tre våningar, där den övre delen av trapphuset numera utgör lägenhetens entré. Lägenhetens huvuddel består av en stor sällskapsyta med kök, badrum samt två privat åtskilda sovrum. En trappa upp ligger lägenhetens bibliotek, där en trappas kombineras med dagbädd och bokhylla. Med det gamla i åtanke fick slitna trägolv, vackra stuckaturer och speglade dörrar, kolmårdsmarmor och stora, härliga fönster ligga till grund för vårt arbete.

Ett nytt koncept för lägenheten togs fram med kulörer för att ytterligare förstärkta lägenhetens identitet. Det slitna trägolvet uppdaterades med en blinkning till det gamla och inspirerades av entrégolvets rutiga kolmårdsmarmor. Vi adderade fast förvaring för ökad funktionalitet och därtill mjuka textilier och mattor för en ombonad och taktil upplevelse av interiören. Vi fick även möjlighet att projektleda renoveringen från första penseldrag till sista spik.

Team: Lisette Billstein, Prince Aboagye
Samarbetspartners: Anders Henriksson Måleri, El-strandh, Modana Form, Dahl Agenturer, Okko Design